Top 10.1

Cele mai proaste joburi din lume.

1. Potrivit JobRated.com, cea mai proastă slujbă din lume este cea de cherestegiu (adică cel care taie cherestea din păduri). De ce este socotit acest job ca fiind cel mai prost din lume? Pentru că cei care o prestează, petrec toată ziua în aer liber, în condiţii meteorologice dintre cele mai dificile şi de cele mai multe ori, în locuri izolate. De asemenea, acest job este considerat ca a treia ocupatie mortală din lume cu o rată a fatalităţii de 82.1 decesuri pe an. Salariul unui cherestegiu este de 40,845RON/oră. Nu pare prea mult ţinând cont de riscul la care eşti supus.

2. Controlul calităţii a mâncărurilor pentru... pisici. Cu siguranţă că acest tip de job nu este tocmai plăcut. Cine ar vrea să se asigure că mâncarea pisicilor este proaspătă cum altfel decât degustând-o.

3. Curăţător de W.C.-uri. Cred că nu mai e nevoie de nicio prezentare.

4. Colector de creaturi moarte de pe şosele. Te-ai întrebat vreodată cum dispar creaturile moarte de pe şosele? Pentru asta există un job. Misiunea devine dificilă atunci când creatura nu este întreagă...

5. Îmbălsămător. Această muncă cu morţii presupune prezervarea cadavrelor de când trupul rămâne neînsufleţit şi până cănd acestea sunt îngropate sau incinerate. Gândul de menţine un cadavru curat şi dezinfectat pentru a preveni deteriorarea şi infectarea este o adevărată povară

6. Miner. Este minieritul unul dintre cele mai proaste joburi din lume? Poate să fie dacă suferi de claustrofobie. Fiecare miner ştie că odată intrat în mină, s-ar putea să nu mai vadă lumina zile. Pe deasupra, trebuie să ănduri lipsa de oxigen şi căldura.

7. Călău. Să iei viaţa cuiva, trebuie să fie cea mai depresivă şi psihologică slujbă din lume. Albert Pierrepoint a fost cel mai prolific călău englez. A luat viaţa a peste 400 de persoane. Fernand Mezssonnier a ghilotinat peste 200 de capete, majoritatea arabi din Algeria. A activat în acest domeniu timp de 21 de ani din 1947.

8. Dentist. Dacă nu te aşteptai ca acest tip de job să nu se numere în top 10, atunci, surpiză. Un studiu efectuat în ultimii 40 de ani a arătat că destinştii recurg deseori la sinucidere. Şansele de suicid sunt de 6.64 ori mai mari la dentişti decât oricărei alte profesii.

9. Abatorist. Sacrificare animalelor şi preparearea acestora nu e tocami uşor de suportat. Abatoriştii trebuie să cureţe sângele animalelor şi să îndepărteze pielea. Ca să merite locul 9 în acest top, trebuie să spunem că oragnele interne ale animalelor sacrificate trebuie de asemenea îndepărtate.

10. Curăţător de canale. Mii de persoane lucrează în domeniul sanitar, mai ales în cadrul unor agenţii non guvernamentale. În unele ţări, muncitorii prestează serviciul fără să poarte nici măcar echipament de protecţie, contractând astfel boli fatale.

Nu ştiu cât de mult îţi iubeşti slujba, dar cred că după ce ai vazut topul ăstă, o să începi să apreciezi actualul job.

Dacă ei mint, înseamnă că şi eu fac la fel.