Virus românesc

Câţi dintre noi nu au auzit gluma bună, ce-i drept, despre virusul românesc care circulă regulamentar din mess în mess? Să dam un refresh:

"Bună!...Sunt un virus românesc. Datorită tehnologiei proaste din ţara mea, nu îi pot face nimic calculatorului tău. Te rog să ştergi un fişier şi să pari îngrozit... Multumesc foarte mult!"

Foarte probabil că un patriot convins s-a enervat la culme când a citit bancul de mai sus şi a sărit în ajutorul virusului românesc. A schimbat puţin coordonatele şi a ieşit cam aşa:

"o cunoşti pe fata din clip?" şi "Ia uite ce face prietena ta" urmate fiecare de câte un link.

După ce dai click pe link, trebuie să vezi clipul... şi ca să poţi vedea "clipul", trebuie să instalezi un codec. Mai precis, Kilfos Codec, adică virusul în sine. Deci dacă primiţi astfel de mass-uri - sau dubioase în orice caz - de cele mai multe ori, e virus. Ar fi indicat să întrebaţi pe cel/cea care l-a expediat şi să vedeţi care e faza.
Primul lucru pe care îl face oricine care ştie că are un virus, e să dea o scanare. Dar cum e un virus românesc, nu mulţi dintre antiviruşi îl recunoaşte şi atunci soluţia, după părerea mea, e:
1. Dezintalaţi mess-ul (de preferat cu un program de dezinstalat care şterge şi regiştrii - eu folosesc Your Uninstaller).
2. Mergeţi în Program Files şi ştergeţi şi folderul numit Yahoo!
3. Altă soluţie e să încercaţi cu unul dintre antiviruşii ăştia (dintre cei care au ca rezultat recunoaşterea virusului - cu roşu).

Azi am primit 5 mesaje virusate. Oare mâine câte o să primesc?