Cea mai bună scuză

Soţia ajunge devreme acasă şi îşi găseşte soţul în dormitor făcând dragoste cu o foarte atractivă tânără.
- Eşti un porc dezgustător, zice soţia plângând. Cum îndrăzneşti să îmi faci una ca asta tocmai mie - o soţie fidelă, mama copiilor tăi! Te părăsesc. Vreau să divorţăm chiar acum!
Şi soţul a replicat:
- Stai puţin iubire, măcar să-ţi explic ce s-a întâmplat!
- Bine, dar e ultima dată când îmi mai vorbeşti, să-ţi fie clar.
Şi soţul a început:
- Deci, mă urcam în maşină ca să vin acasă, iar această tânără de lângă mine, m-a întrebat dacă o pot lua şi pe ea?!? Arăta atât de inofensivă încât mi s-a făcut milă de ea şi i-am zis să urce. Am observat că e foarte slabă, prost îmbrăcat şi foarte murdară. Mi-a spus că nu a mâncat de trei zile. Aşa că, din compasiune, am adus-o acasă şi i-am încălzit mâncarea pe care ţi-am pregătit-o ţie seara trecută, dar pe care nu ai mâncat-o pentru că ţi-era frică să nu te îngraşi. Săraca a devorat-o în câteva momente...

Pentru că era murdară, i-am zis să facă un duş, iar în timp ce ea făcea duş, mi-am dar seama că hainele ei erau rupte şi murdare, aşa că le-am aruncat. Evident că avea nevoie de altele aşa că i-am dat pantalonii aceia scumpi pe care i-ai cumpărat acum câţiva ani dar pe care nu i-ai purtat pentru că ai zis că sunt demodaţi. De asemenea i-am dat şi lenjeria pe care ţi-am făcut-o cadou de ziua ta, dar pe care nu ai purtat-o pentru că ai zis că nu am gusturi bune în materie. Am găsit bluza aceia sexy pe care ţi-a dat-o sora mea de Crăciun, dar pe care nu ai purtat-o doar ca s-o enervezi şi i-am mai dat pantofii pe care i-ai cumpărat de la buticul acela scump, dar pe care nu i-ai purtat pentru că cineva avea unii asemănători la serviciu.

Soţul inspiră adânc şi continuă:
- Era foarte recunoascătoare pentru ce am făcut pentru ea şi în timp ce o conduceam la uşă, s-a întors către mine cu lacrimi în ochi şi mi-a spus:
- Te rog... Ce altceva mai ai şi nu foloseşte soţia ta?