Fotbal pe goluri

Spuneam într-un articol anterior că au înnebunit africanii și până acum am avut dreptate. Credeam că știu câte ceva despre fotbalul african, dar rezultatele înregistrate până acum mi-au dat peste nas. Cel mai surprinzător a fost acel 1-0 al Gabonului împotriva Cameroonului. Nu m-aș fi așteptat la așa ceva. Cu jucători a căror nume nu-mi spun nimic, e și normal. În afară de Cousin ălă, care e și căpitanul reprezentativei gaboneze și care joacă în Anglia la Hull City, echipă care s-a salvat de la retrogradare în extremis sezonul trecut (noroc că am văzut meciul ălă că dacă nu, chiar nu știam niciun jucător gabonez), ceilalți nu-mi spun nimic și cu toate acestea, Eto'o a fost nevoit să accepte înfrângerea la finalul meciului. De Cameroon nu mai zic nimic, că nu văd rostul.Coasta de Fildeș 0-0 Burkina Faso. Aș fi putut jura că dă Drogba (sau DIDIER TEBILY YVES DIDIER Drogba BAKARI KONE pe numele lui întreg) cel puțin vreo două goluri... și că se va termina la o diferență de vreo 3 goluri, adică un 4-1 iar golul burkinezilor să fie marcat de Kone (ăla de la CFR și care nici măcar nu a jucat :)) ) Să zic câțiva dintre jucătorii Coastei de Fildeș? Hai că zic: Kolo și Yala Toure, Zokora, Salomon Kalou, Abdul Keita... pe Drogba l-am amintit deja.

Zambia 1-1 Tunisia. O dădeam câștgătoare sigură pe Tunisia și de unde... praf. Zambia e un fel de „U” Cluj iar Tunisia, cred că nu mă înjură nimeni dacă zic Rapid.

Am zis deja despre cel mai tare meci de până acum, adică chiar primul Angola 4-4 Mali, deci zic pas aici. Poate ar mai trebui totuși să reamintesc că poarta angolezilor e apărată de CARLOS Fernandes, fotul portar al Stelei...

Egipt 3-1 Nigeria. Mă așteptam la mai mult de la Nigeria. De fiecare dată când aud numele ăsta mă gândesc la Nigeria din '98 de la Campionatul Mondial din Franta și de golul ălă super fain a lu Oliseh de vreo 20-30 m. Și ce jucători avea: Okocha, Kanu, Taribo West, Babyaro, Babangida, Amokachi, Ikpeba. Știam cam toate echipele de la mondialul ălă. A fost primul pe care l-am văzut. În '94 am fost prea mic.

Malawi bate în primul meci cu 3-0 pe Algeria, echipă calificată la mondialul din Africa de Sud, și pierde apoi cu Angola 2-0. Echilibrată grupă.

Înainte de începerea turneului aș fi dat câștigătoare posibile pe Coasta de Fildeș, Cameroon, Mali, Tunisia, dar acum nu mai sunt așa sigur.