Gripa porcină: level 2

Iar ne dă gripa porcină de cap, dar nu ne dă numai nouă, ci lumii întregi. Au început românii să stea iar la coadă. Probabil că le-a fost dor. 20 de ani e mult. Ne-am întors de unde am plecat cu mențiunea că de data asta e groasă. Dacă atunci se murea de foame, acum se moare din vaccinuri. Mi se pare un fel de presiunea să ți se spună: „Eu nu ii vaccinez pe români cu forța, dar, dacă se îmbolnăvesc, îi voi obliga să-și plătească tratamentul.” Asta presupune forță toată ziua și toată noaptea după părerea mea, doar că se exercită într-un mod mai subtil. Și cum românul e mânat după zicala, tot ce e gratis e bun, cum să nu profiți de așa ceva? Mă gândesc ce rost mai are asigurarea de sănătate? De ce să o mai plătești când oricum nu te ajută cu nimic în cazul în care te îmbolnăvești (de gripă porcină).

Sunt multe întrebări a căror răspunsuri nu le vom afla prea curând. Destul de dubios mi se pare faptul că Organizația Mondiale a Sănătății dorește doar vaccinarea a 20% din populație. Păi da și atunci cu restul de 80% ce-o să se întâmple? Până la urmă care sunt sortiți inevitabilului? Ăia 20% sau ăia 80%? Aaaaaaa, nu! Trebuie ca victimele să fie din ambele tabere... Din cei 20% care o să moară sau au murit deja (avem și un prim caz deja și în România), o să facă complicații, sau suferă și de altă boală și de fapt au murit datorită acelei boli. Din cei 80% care nu s-au vaccinat și o să moară din cauza gripei porcine o să se spună că au murit pentru că nu s-au imnuizat...

Cert e că mor oameni și s-a declanșat campania de vaccinare și în Mediaș, că deh, de ce să fim noi mai prejos? Deja au fost imunizate în jur de 100 de persoane și altele așteaptă la rând.

Altceva nu știu ce să mai zic sau să cred. Totuși sunt curios de un lucru. Oare Cercel ăsta s-a vaccinat?