BlogMoney

Super blog 2010 - Proba a 7-a - BlogMoney


Cică trebuie să-mi imaginez o companie care mă contactează pentru a scrie un post în urma căruia voi încasa suna de 100 de euro. OK, eu nu-mi imaginez, eu aștept aprobarea :)) 

a. Ce reacție ai la vederea unei cerințe de acest gen, din partea unei companii?
Yaaaaaaaaaaaaay, încă o campanie în palmares. Să vedem despre ce este vorba - cam așa ceva. Cu alte cuvinte, mă bucur că nu am blog degeaba și un eventual efort poate fi răsplătit. 

b. Cum evaluezi dacă suma oferită este la nivelul așteptărilor tale?
În primul rând, articolul meu trebui să fie de calitate și să respecte cerințele solicitantului. Evaluarea o fac abia după ce consider că articolul respectiv merită cei 100 de euro. Dacă nu-i merită, atunci editez prețul dorit, 80, 70, cam cât cred eu că merită, dar când vine vorba despre o astfel de propunere, încerc să fac în așa fel în cât să merite 100 euro sau chiar mai mult. Dacă articolul merită 100 de euro, traficul trebuie să fie pe măsură, așa că dau o tură și prin instrumentele de măsurat traficul existente pe blogul meu și verific vizitatori unici, afișări...

c. Care sunt etapele de pregătire a materialului solicitat? Cum te pregatești/documentezi?
Pentru ca informațiile să reflecte realitatea mai întâi trebuie să mă aflu eu în pielea clientului. În cazul de față, aș încerca să primesc consultanță de la compania respectivă. Până să ajung acolo, caut pe internet mtaeriale referitoare la serviciile prestate de compania în cauză, raport calitate-preț. Informații de genul ăstă se pot preleva în special de pe forumuri - astfel că aș putea interacționa chiar cu cei care s-au folosit de serviciile acestei campanii și astfel îmi pot consolida sau nu, părerile. Încerc să găsesc tot ce s-a scris despre compania resctivă apoi iau contact și cu cineva din interior, astfel mi-e foarte ușor să-mi dau seama cât de promți și de serioși sunt angajații. 

d. Cum vrei sa cheltui suma încasată? Ce produse/servicii vrei să achiziționezi?
Suna încasată o reinvestesc. Mă asigur că în contul de pe blogmoney.com sunt destule puncte pentru a putea aplica și pentru alte campanii. Probabil mi-aș cumpăra un domeniu .ro - asta după ce afacerea blogmoney înflorește. 

e. Cum ai de gând sa promovezi materialul publicat pe blog pentru a îmbunătăți rezultatele obținute de companie (clickuri)?
Facebook, twitter, messenger, forumuri (- în special acelea pe care am găsit informații despre compania respectivă).  

f. Cum vezi viitorul pieței de articole sponsorizate pe blog-uri?
În condițiile în care numărul blogurilor este în creștere, cu siguranță o să apară și pretenții mai mari din partea eventualilor solicitanți, astfel că doar o parte dintre bloggeri vor reuși să câștige bani din blogging. Cred totuși că aceste articole sponsorizate vor fi din ce în ce mai numeroase pentru că blogurile au devenit destul de credibile dar și un important mijloc de promovare. 

Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog!