Epoca 3D

SuperBlog 2010 - Prima probă - ceva pe gustul meu. 

3D - lumea se schimbă și noi trebuie să ne schimbăm odată cu ea. 3D va fi cu siguranță următorul nivel pe care tehnologia vrea să-l cucerească. Filmele par mai reale decât realitatea în sine, dar și mai important, jocurile video te vor face să te simți în mijlocul acțiunii, indiferent că joci fotbal cu Messi, conduci mașini de curse ale răposatului Colin McRae, sau omori zombii, mutanți sau bestii,  fie că ești ucigaș plătit, fie încerci să-ți salvezi propria viață. Revoluția 3D ne va afecta pe toți, poate nu în viitorul foarte apropiat, dar ne va afecta în mod cert. 

Celor de la ASUS le revine distincția de inițiatori ai acestei revoluții (alături de alții bineînțeles), odată cu lansarea noilor concepții 3D: display-uri 3D încorporate în monitoarele laptopurilor și PC-urilor. 


ASUS G51J 3D este primul laptop care folosește tehnologia 3D Vision prin intermediul nVidia. Ca experiența să fie pe deplin unică, nu putea lipsi display-ul full HD și ochlelarii stereoscopici. Nu am testat un G51J 3D (mda, de unde atâta fericire pe ochii mei...) dar din videoclipul de mai jos pot să zic că merită toți banii. ASUS VG236 este un display de 23 inci Full HD care încorporează tehnoligiile nVidia 3D Vision și Trace Free II, ceea ce înseamnăc că are un timp de răspuns de 2ms (la scală gri-gri) și o viteză dublă de 120 Hz pentru refresh pentru a transmite  imagini 3D impresionante în full HD. Culorile nu au fost niciodată mai vii și mai vibrante și asta se datorează tehnologiei Color Shine, care îmbunătățește claritatea imaginii și în același timp fecundează densitatea și saturația. 
ASUS Splendid Video Intelligence Technology optimizează culorile în 5 moduri predefinite: gaming, theater, night view, scenery și standard, cu mențiunea că în cazul jocurilor video, întunericul este iluminat automat pentru a îmbunătății câmpul vizual. 
Ce să mai zic? Nici nu mă pot gândi la imagini cu 120 de frame-uri pe secundă... 
Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog!