Primul meu domeniu .ro

„Am ajuns și la etapa cu numărul 5. Nu-i așa că am început să ne încălzim? - mie îmi zici? :)) 

SuperBlog 2010 - A 5-a probă - Hostway

Lumea, în special bloggerii au început să migreze dinspre platformele oferite gratuit către cele plătite. Înregistrarea domeniilor se poartă chiar foarte activ în prezent. Sincer chiar m-am gândit să trec de la blogspot.com la .ro în primul rând pentru a scăpa de link-ul de un km de la blogger. Între noi fie vorba, puteau alege și ei bgp, oricum ceva mai scurt, dar în fine. Nu ne permitem să avem pretenții când utilizăm o platformă închiriată. Evident că sună mult mai bine daninho.ro decât daninhodj.blogspot.com... și da, mă refer exclusiv la blog. Acesta nu e singurul motiv pentru care mi-aș cumpăra un domeniu. În primul rând m-aș muta pe .ro pentru avantajele pe care le oferă... și pentru că am ceva ambiții în online și chiar mă gâdensc să realizez ceva - nu mă refer implicat la anumite câștiguri financiare (pentru început). 

Ideea de a avea un blog cu numele meu îmi surâde pentru că:

  • Îmi pot găzdui singur domeniul iar dacă doresc să-l schimb o pot face destul de ușor fără să-mi pierd traficul înregistrat până atunci - adică nu e ca atunci când treci de pe wordpress pe blogspot și trebuie să o iei de la 0 (zero). Conținutul se mută dar daninho.ro rămâne! 

  • Dacă tot am vorbit despre trafic, să zic și că un domeniu plătit generează în mod automat mai mulți vizitatori din diferite motive - cum ar fo optimizarea pentru motoarele de căutare, etc. 

  • Numeroase opțiuni de care nu dispun în varianta free. De ex. am încercat să introduc un cod HTML de redirecționare a unui blog găzduit de wordpress către alt blog găzduit de blogger dar nu am reușit să intru în header-ul template-ului de la wordpress. Privilegiile care le oferă un domeniu plătit sunt nelimitate - nu există acces restricționat. 

  • Suportul 24/7 contează foarte mult. Orice fel de problemă poate fi rapid rezolvată și nu trebuie să aștept zile, sau chiar sătămâni până când cineva îmi va răspunde la mail. Chiar m-am confruntat cu o astfel de problemă privind un alt blog pe care îl administrez. Am primit răspuns după o săptămână - și nu exagerez. Cu un domeniu plătit în subordine nu trebuie să-mi fac griji în această privință pentru că primesc asistență imediat (live chat). 

  • UpTime mult mai bun decât cel oferit de platformele gratuite. 

  • daninho.ro pare mai oficial decât daninho.blogspot.com și oferă mai multă încredere despre o anumită informație 

  • Sunt promovat mai bine ca urmare a faptului că fac parte din portofoliul unui host. 

  • Îl poți vinde în caz că acest lucru îți oferă un venit pe care nu îl poți neglija și consideri că se merită.

  • Hosturile plătite oferă o lățime de bandă destul de mare. 

Cam astea ar fi principalele motive pentru care mi-aș cumpăra un domeniu.Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog 2010!