Ce îți dorești de la un laptop și de ce?

SuperBlog: Proba 37 - Ce îți dorești de la un laptop și de ce?


Alegerea unui laptop poate fi o sarcină foarte grea, mai ales dacă nu ești sigur ce îți dorești. În cazul meu lucrurile stau exact invers. Știu ce îmi doresc de la un laptop, așa că nici alegerea nu ar trebui să fie prea dificilă, și nici nu e. 

Îmi doresc un laptop care să fie în pas cu moda și peste câțiva ani, nu doar acum, asta în primul rând. Vreau un laptop care să fie bun la toate. Nu mă aștept să facă cartofi prăjiți dar să-mi satisfacă toate nevoile. Sacadările din timpul unui film, sau chiar în timp ce merge muzica ( mi s-a întâmplat) să fie amintiri și nimic mai mult. Să poată rula mai multe aplicații simultan fără ca eu să-mi fac griji că la un moment dat mi se blochează și trebuie să dau CTRL, ALT, DEL sau restart. 

Poate sunt puțin pretențios, dar aș vrea un laptop care poate reda imagini 3D. Poate acum e un moft, dar mai târziu, o să fie ceva obișnuit. Am zis de la bun început că vreau un laptop care să fie performant și peste mulți ani de acum înainte, așa că 3D este indispensabil pentru mine, mai ales în viitor. 

Trebuie să recunosc că sunt obsedat de muzică, și nu mă sfiesc să o spun. Primul lucru pe care îl fac atunci când deschid laptopul, este acela de a da play unui playlist dn multele pe care le am. Laptopul cu pricina trebuie să aibă capacități extra-senzoriale pentru a-mi produce satisfacție maximă. 

Vreau putere ieșită din comun iar pentru asta am nevoie de un proces puternic... deci câți mai mulți GB posibili. Un laptop puternic trebuie să abă și o placă grafică pe măsură. Vreau să dau goluri cu Messi și Cristiano Ronaldo, nu doar pe FIFA11, ci și pe FIFA15, 16. Vreau să conduc mașinile lui Colin McRae alea pline de noroi (Dirt). Vreau să mă pot juca orice fel de joc fără teama că-mi va ieși fum din laptop... Nu sunt un gamer înrăit, de fapt nici nu mă prea joc tocmai pentru că nu vreau să forțez actualul laptop, nu de alta, dar mai am încă nevoie de el. 

Acord o mare importanță filmelor... Întotdeauna când am chef de un film, le caut pe cele care oferă o imagine de o calitate superioară. Dacă aș putea, m-aș uita numai la filme Blu-Ray. Laptopul pe care mi-l doresc trebuie să ruleze filmele Blu-Ray fără probleme. Acest tip de filme ocupă destul de mult loc pe hard-disk așa că îmi trebuie un HDD cu o capacitate ceva mai mare. Cred că mie suficient un hard de 500 GB... Dacă în prezent din 200 GB mai am 2 GB liber, înseamnă că sunt un colecționar de marcă... Sunt unele lucruri care nu pot fi șterse de pe hard. E ca și cum aș șterge ceva din viața mea, așa că hard cu o capacitate mare, nevoie la fel de mare. 

Pentru că sunt deseori surprins pe drumuri (Mediaș - Sibiu și retur) ar fi ideal ca autonomia acumulatorului să mă țină cât mai mult... Deci cu siguranță că acest lucru un punct de referință în alegerea laptopului pe care l-aș dori. 

OK, prefer să vă scutesc de alte emoții șă să vă dezvălui ce laptop îmi poate face toate poftele... Cred că cel mai potrivit este un laptop ASUS, mai exact G51JX 3D.   


De ce acest laptop îmi va face toate poftele și voi uita de orice fel de bătaie de cap? Păi lucrurile stau în felul următor. Procesorul este unul foarte puternic pentru că folosește tehnologia Intel Core i7 Quad Core (printre cele mai puternice procesoare care există până în acest moment). Memoria acestui laptop este de 4 GB, dar care poate fi extinsă până la 8 GB. Unii specialiști în IT sunt de părere că memoria unui G51JX se poate etinde chiar până la 16 GB. Pentru a spori performanța, Asus a dotat acest laptop cu Power4Gear Hybrid sar și suport Extreme Turbo. Nu cred că mi-aș putea dori mai mult. 

Imaginile impresionante oferite de ASUS G51Jx 3D provin prin intermediul plăcii grafice nVidia GeForce GTS 360M - o placă GDDR5 VRAM foartă puternică. Această placă video este capabilă să ofere o experiență foarte realistă indiferent că este vorba despre un joc video, un film sau chiar fotografii.  Nu cred că mai trebuie să zic că suportă DirectX10... Rezoluția maximă este de 1366x768 pe o dimeniune a displayului ce măsoară 15.6 inci și o frecvență de 160 Hz. Ochelarii 3D fac ca experiența să fie cât mai impresionantă și sunt incluși în prețul de achiziționare. 


Pentru că pun mare preț pe sunet, ASUS face la fel când și a dotat laptopul G51JX cu full 3D EAX 4.0 HD audio, care suportă Dolby Home Theater - sună a trai în puf pentru mine.  
Pentru că mă tot plângeam de spațiul pe HDD, G51JX mă face să-mi retrag cuvintele. 500 GB sunt mai mult decât suficienți. Voi putea viziona filme direct de pe discuri Blu-Ray și asta pentru că G51JX este dotat cu un combo drive Blu-Ray/DVD±R/RW. 

Chiar dacă nu prea îmi place să mă afișez la webcam nu am cum să nu menționez faptul că webcamul integrat de 2.0 oferă imagini clare și de calitate înaltă. 


Specificații ASUS G51JX-IX196V Core i7 720QM 500GB 4096MB:

Tip procesor: Intel Core i7
Model procesor: 720QM
Frecvență procesor: 1600 MHz
Cache L3: 6144 KB
Display Diagonală: 15.6 inch
Tip display: WXGA HD
Tehnologii: LED Backlight
Rezoluție: 1366 x 768 pixeli
Chipset video: nVidia GeForce GTS 360M
Capacitate memorie video: 1024 MB
Tip memorie video: Dedicată
Capacitate HDD: 500 GB
Interfață: SATA
Viteza de rotație: 7200 rpm
Memorie RAM standard: 4096 MB
Tip memorie RAM: DDR3 1066Mhz
Memorie RAM maximă: 8192 MB
Sloturi de memorie: 2 x 2048MB
Unitate optică: Blu-Ray Combo
Chipset audio: Creative Audigy HD
Tehnologii audio: EAX Advanced HD 4.0
Difuzoare încorporate: Altec Lansing
Card reader: 8-in-1
Cameră Web: Da
Rezoluție Cameră Web: 2.0 MP
Rețea: Lan 10/100/1000 Mbs
Wireless: IEEE 802.11 b/g/n
Bluetooth: Da
Baterie: Lithium-Ion 9 celule
Sistem de operare: Windows 7 Professional
Dimensiuni (W x D x H): 375 x 265 x 34.3-40.6 mm
Greutate: 3.5 Kg
Culoare exterior: Albastru
Tastatură Numerică: Da
Accesorii incluse: Ochelari 3D

Acest laptop nu are cum să mă dezamăgească, sunt sigur de asta! Acest articol a fost scris pentru SuperBlog!