Colecția Karim Rashid


SuperBlog 2010: Proba 36 - colecția Karim RashidAm ajuns la numărul probei în care trebuie să mărturisesc pentru ce lupt eu în acest concurs... Ei bine, despre un netbook este vorba. Aș vrea să fie unul din colecția Karim Rashid, depinde pe ce loc final final voi termina. 

Numele colecției provine de la numele designerului care a dat viață formelor atât de impresionante a acestor netbook-uri. Karim Rashid este un monstru sacru în lumea designerilor, imaginația fiindu-i recompensată de peste 300 ori în 35 de țări. Pot foarte simplu să zic că e o legendă vie. În portofoliul său de creații se află obiecte de mobilier, interioare de restaurante și hoteluri. Câteva nume pentru care și-a pus talentul la contribuție sunt Audi, Deutsche Bank, CitiBank, Hyundai, Samsung, Morimoto Restaurant, Philadelphia and Semiramis Hotel, Athens, și altele. Nu cred că are rost să continuu enumerarea... Valoarea lui Karim Rashid este recunoscută în toată lumea. 

Netbook-ul Asus 1008P-PCH020S Seashell Karim Rashid Atom N450 250GB 1024MB este disponibil în două culori, roz (destinat femeilor) și maro (destinat bărbaților). 


Exteriorul netbookului este pur și simplu impresionant. Designul Techno-chic Digi-Wave inoculează foarte bine ideea de valuri ordonate, care tind spre perfecțiune. 

Pentru o siluetă subțire și compactă cei de la Asus au mutat portul VGA de pe margine, în partea inferioară, pentru a conferi o esteticitate desăvârșită. De altfel, toate porturile sunt bine ascunse, mergându-se pe unformitate. 
Stanley Wu, un reprezentat ASUS, spunea în cadrul conferinței de lansare a acestor mini laptopuri că modelele Eee PC 1008p Karim Rashid reprezintă o ofertă premium prin care ASUS încearcă să satisfacă plăcerilor celor care apreciază moda până la cel mai mic amănunt. Oferind un stil unic, cu un apel abundent, Eee PC 1008p Karim Rashid se diferențiază față de toate celelalte netbookuri existente azi atrăgând admirație oriunde este văzut. Designul acestui mini laptop nu reprezinta singura caracteristică prin care ASUS Eee PC Seashell Karim Rashid se distinge de modele din aceiași categorie. ASUS a implementat câteva trăsături unice și inovatoare, precum Super Hybrid Engine pentru economisirea energiei, sau Express Gate pentru accesul la internet instantaneu. 

Față de alte netbookuri, cele din colecția Kashim Rashid au incporporate webcamuri de 1.3 MP, care oferă imagini de o calitate superioară. Imaginea este foarte clară. Cu CyberLinks YouCam, o aplicație foarte ușor de folosit, o să ai parte de o experiență foarte placută. Difuzoarele, localizate de-a lungul marginii, sunt printre cele mai „gălăgioase” în materie de mini laptopuri. Cu volumul la jumătate, sunetul poate acoperi cu brio spațiul unei camere de dimensiuni mai mici. 

Acumulatorul este dotat cu baterii de câte 3 celule, iar la High Performace, este capabil să te țină în priză timp de aproape 3 ore. Planul de economisire al energiei poate fi setat după preferințe. 

Nouatățile pe care le oferă aceste netbookuri, nu se opresc aici. Am amintit ceva mai sus despre ASUS Express Gate. Să dezvolt puțin acest aspect trebui să spun că această interfață te duce într-un mediu prebootabil, și asta în mai puțin de 5 secunde - cu adevărat impresionant. În acest mediu prebootabil se deschid 5 aplicații: Web browser, Skype, Photo Manager, Online Gameing și Chat (Y!Mess, MSN, Google talk, AIM, ICQ și QQ). 

Un alt aspect cu care aceste tipuri de netbookuri ies în față, este serviciul ASUS WebStorage, adică, ca și utilizator al unui Eee PC10008P, ai un spațiu de stocare de 500 GB online. 

Culoarea mea preferată e albastru, dar tare m-aș mulțumi și cu un maro în acest caz... :) 

Specificații: 

Procesor: Intel Atom
Model procesor: N450
Frecventa procesor: 1660 MHz
Cache L2: 512 KB
Diagonală display: 10.1 inch
Tip display: WSVGA
Tehnologii: LED Backlight
Rezoluție: 1024 x 600 pixeli
Capacitate HDD: 250 GB
Interfață: SATA
Viteza de rotație: 5400 rpm
Memorie RAM standard: 1024 MB
Tip memorie RAM: DDR2
Tehnologii audio: High Definition Audio
Difuzoare încorporate: Stereo
Microfon încorporat: Da
Card reader: Da
Cameră Web: Da
Rezoluție Camera Web: 1.3 MP
Rețea: 10/100 Mbs
Wireless: 802.11 b/g/n
Bluetooth: Da
Tip Bluetooth: V2.1 + EDR
Porturi:  
1 x DC-in 
1 x VGA
2 x USB 2.0
1 x LAN
1 x Headphone
1 x Microphone
Baterie: Lithium-Ion 3 celule
Sistem de operare: Windows 7 Starter
Dimensiuni (W x D x H): 262 x 180 x 26.2 mm
Greutate: 1.14 kg
Culoare: Roz/Maro
Garantie (luni): 24
Altele: 500GB EEE Storage Online


Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog!