Informație bombă!

SuperBlog 2010: Proba 34 - BlogMoneyNu trebuie să mă gândesc prea mult pentru a căuta în arhivă când am avut parte de o informație bombă, așa că trec la treabă.  

Din fericire pentru acesată probă din SuperBlog am fost pus în situația unei știri bombă (o bombă mai mică) care s-a consumat nu cu mult timp în urmă. Este vorba despre presupusul caz macabru care ar fi avut loc la Mediaș și împrejurimi. Mai exact este vorba despre presupușii bărbați îmbrăcați în călugări care ar fi ucis mai mulți copii pentru a le preleva organele în scopul de a le vinde. Ce e drept e că a fost forfotă mare în oraș. Poliția împânzise orașul și aproape niciun autovehicul nu a scăpat neperchiziționat. Exclusivitatea nu mi-a aparținut dar cum tind să cred că sunt o sursă credibilă, mai ales în oraș, am încercat să aflu mai multe despre caz... 

Vecinii, în special cei mai vârstinici erau îngroziți și vorbeau toată ziua numai despre așa ceva. Când i-am întrebat dacă au văzut sau știu ceva concret, nu prea știau ce să-mi răspundă, de fiecare dată invocând spusele altor oameni. 

Nu aveau suficiente date, și mai ales concrete, așa că am preferat să scriu la nivelul unor zvonuri. Poliția susținea că sunt doar zvonuri, dar mașinile patrulau toată ziua și chiar s-a apelat și la elicoptere. Eu m-am dus și mai departe și am întrebat cunoscuți care locuiesc în zonele în care se presupune că ar fi fost găsite cadavrele respective, dar nici de această dată, nimeni nu știa nimic. Pentru că evenimentele au avut loc înaintea Halloween-ului mă gândesc că totul a fost de fapt o glumă proastă pusă bine la cale. 

Mai mult decât atât, „călugării” traficanți de organe s-ar fi instalat deja în Tg. Mureș. Isteria a cuprins deja orașul, exact cum s-a întâmplat la Mediaș. Nu pot nici să zic că nu există, dar nici să zic că există pentru că s-ar putea ca zvonurile să fie sau nu adevărate. Povestea de la Mureș pare să fie exact aceiași de la Mediaș, cu șeful IPJ care dă asigurări că nu s-a găsit niciun cadavru pe raza județului și că locuitorii pot sta liniștiți. 

E drept că articolul cu pricina mi-a adus ceva trafic, dar nu acesta a fost scopul în acel moment. Desigur că ar fi putut face destul rău celor care au citit, dacă nu îmi alegeam cuvintele potrivite și aș fi dat de înțeles că nu trebuie să fie prudenți. Oricum, eu sunt de părere că mai bine ești prudent și încerci să previi decât să te arunci cu capul înainte. Sper că informațiile mele să fi fost privite ca folositoare. 

Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog!