Noul look Azerty.ro

SuperBlog 2010: Proba 31 - Noul Azerty.ro


Dacă ești prea familiarizat cu un lucru, obiect, fie el chiar site, începi să te plictisești de lucrul respectiv,  așa că cei de la Azerty.ro s-au gândit că e timpul să-și relanseze magazinul online. Și bine au facut! Produsele de care ești interesat/ă (în speță calculatoare, componente PC, imprimante, etc) sunt mai bine evidențiate și îți oferă o vedere mai amplă asupra lui. Categoriile, sunt mult mai bine scoase în vedere. E mai ușor de navigat pe noul site-ul nou decât pe cel vechi deoarece toate lucrurile de care te interesează le găsești mult mai ușor și comod. Îmi place că au grupat produsele după provider. Aspectul site-ului  este unul mai modern, foarte plăcut ochiului. Culoarea albastră pe care au ales-o cei de la Azerty îmi place mult, fiind și culoarea mea preferată. 
Vizitatorii site-ului beneficiază și de o explicație despre tot ce înseamnă procesul de cumparare, plăți, livrare, și alte informații. Un singur lucru lipsește de la categoria Contact, și anume, faptul că nu oferă Suport Live On-line, în rest sunt la dispoziție 5 numere de telefon, 4 ale departamentului de vânzări iar unul pentru service. Există chiar și un număr de fax. În această privință, e super ok. 5 numere de telefon mi se par mai mult decât sufieciente. Tot la Contact vreau să atrag atenția că se găsește și o adresă terestră, așa că poți merge chiar personal până la sediul Azerty. Există și un formular de contact, ceea ce nu putea fi omis, mia ales pentru un magazin online cu pretenții precum Azerty.ro 
Mi se pare interesantă ideea doamnișoarelor care vin în întâmpinare, deși la un moment dat devin stresante chiar. Cred că ar fi mai indicată apariția acestora de vreo 3 ori, chiar dacă imediat sub ele găsești o telecomandă... 

Era o nevoie evidentă de aranjare pe anumite categorii, în felul acesta ajungi mai ușor la produsul pe care îl cauți. Dacă vrei Monitor, dai click pe Monitoare. Dacă vrei o anumită marcă de monitoare atunci dai click pe marca pe care o cauți. Bună idee acea cu filtrarea produselor. 

Mă bucură faptul că Azerty încearcă să fie mai aproape de clienți prin conturile de facebook și twitter. Sper deosebire de alte magazine online, AZERTYro chiar răspunde la solitări. Am avut curiozitatea să încerc acest lucru pe twitter. Atunci când cineva îți răspunde, fie pe facebook, fie pe twitter, pentru mine magazinul respectiv inspiră seriozitate. Sper să nu mă înșel nici în cazul Azerty.ro O bilă albă merge către blogul Azerty  care arată și el destul de bine, în maniera în care e conceput și site-ul. 

Noua interfață e mult mai prietenoasă decât precedenta. Stilul e mai futuristic, deci cu alte cuvinte Azerty.ro s-a pregătit de-a binelea pentru 2011. 


Singurul inconvenient e acela că unele produse nu au imagine. Probabil încă se mai lucrează la acest aspect, site-ul fiind nou. Sper ca în scurt timp, problema această să fie remediată. 


Un lucru foarte important de menționat e parteneriatul dintre Azerty și Microsoft care e un mare plus. Asocierea dintre cei doi constă în combaterea pirateriei. 


Azerty în colaborare cu Microsoft pune la dispoziție Windows 7 și suita Office. Dacă cumperi un calculator/laptop a cărui sistem de operare este preinstalat, atunci, prin Azerty.ro plătești doar 200 RON pentru el, iar suma este inclusă în prețul total al calculatorului/laptopul respectiv.  Dacă nu alegi această variantă, atunci sistemul de operare va costa 400 RON. Adică cumperi calculator fără sistem de operare preinstalat, mai scoți din buzunar 400 RON. 


De reținut că o cheie de licențiere costa 700 RON. Dacă cumperi un produs Full packed, care conține software, licență, kit de instalare și manual, atunci trebuie să scoți din buzunar 900 RON. parcă sună mult mai bine 400 RON, sau și mai bine 200 RON. 


Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog!