Protest inedit: Patru iranieni și-au cusut gurile în încercarea de a obține azil politic în Anglia!

Patru iranieni din Londra și-au cusut gurile și fac greva foamei împreună cu alți doi conaționali în încercarea disperată de a obține azil politic. Guvernul Britanic a hotărât trimiterea celor șase înapoi în Iran, dar aceștia insistă asupra faptului că asta ar însemna sinucidere curată, după ce în 2009 au protestat împotriva regimului de la Teheran. După acele evenimente, aceștia au fost torturați. Cei șașe nu au mâncat de 20 de zile și și-au amenajat o tabără lângă centrul de imigrare Lunar House din sudul Londrei.Mahyar Meyari în vârstă de 17 ani, intervievat de cotidianul The Guardian, a declarat că în urma unei demonstrații a fost arestat, și i s-a aplicat un tratament foarte brutal: „Am fost legat la ochi și trimis într-un loc necunoscut, unde am fost ținut o săptămână. Am fost lovit în cap cu bastoane de multe ori și chiar violat. Prefer să mor aici decât să mă întorc inapoi în Iran”.


Un alt protestatar, Keyvan Bahari, de 32 de ani a afirmat că acțiunile lor de protest este ultima speranță de a face cunoscută situația lor autorităților britanice. „Ne-am cucust gurile pentru că nu există altă cale. Nimeni din Anglia nu ne aude și nu le pasă ce le spunem, așa că nu ne-a rămas decât să facem asta!”

Autoritățile britanice susțin că protestatarii au primit tratament. Un purtător de cuvânt a declarat pentru The Guardian că toți protestarii au acces la consultanță juridică gratuită precum și un însărcinat cu acest caz desemnat de Agenția Britanică de Frontieră: „Noi luăm toate cererile de azil politic în serios. Acestor oameni li s-a oferit oportunitatea de a ni se reprezenta la fel de bine ca în cazul dreptului de apel la decizia unui tribunal.”

sursa foto: dailymail.co.uk