După cine s-a inspirat Yahoo pentru a lansa versiunea 11.5!Cea mai importantă opțiune introdusă de ultima versiune de Yahoo Messenger este, după părerea mea snapshot-ul! Chiar îmi lipsea opțiunea asta după ce în ultimele 6 luni am abuzat la maximum față de ea. Am abuzat de snapshot-ul intergrat în clientul de mesagerie instantă numită SameTime (ultima versiune e 8.5). E un IM special destinat angazațiilor IBM și vine la pachet cu Lotus Notes

O altă inspirație e integrarea mai multor ferestre de chat într-una singură. Diferența dintre Y!Mess și ST e că cel de-al doilea te lasă să alegi unde vrei să apară lista chaturilor, adică pe orizontală sau pe verticală. În Y!Mess e prin default pe orizontală. La ST o folosesc pe orizontală. E mai secsi! :)) 

Îmi place mai mult versiunea asta de mess decât cea precedentă tocmai datorită acestor două schimbări. 

O altă noutate sunt emoticonurile. S-au introdus câteva noi și acum apar toate, nu mai tre să cauți Hidden Emoticones pe Google! :)) Ar mai fi o caracteristică care trebuie inspirată din SameTime... Acolo ai posibilitatea să adaugi tu, după bunul plan ce ce emotconuri vrei. Probabil o să vedem și lucrul ăstă în versiunile viitoare ale Y!Mess-ului. 

Altceva: ar interfață și în română. Asta așa, ca un cadou de 1 Decembrie :))

Yahoo! Messenger poate fi descărcat de aici


Da mă, e lista mea aia! :))