Să vă zic cum funcţionează twitteru

Nu am avut ce face şi m-am apucat să mă uit peste lista cu persoanele/conturile de twitter pe care le urmăresc... Am dat câteva unfollow-uri pentru că prea mult SPAM executau şi spam de-ălă cu câte 10 twitturi odată şi toate cu linkuri către articole de blog... şi am mai dat unfollow la cei care nu am mai scris de doi ani. Imediat suntem în 2012 şi urmăream conturi ale căror twitturi datează dinaintea erei Twitter... Apăi pana mea, le-am dat unfollow. Nu că m-ar deranja să urmăresc nşpe mii de conturi, dar mi se face greaţă când primesc câte 10 twitturi dintr-un foc de la acelaşi cont.

Ok, că am lămurit faza cu unfollowul pe care l-am dat să vă explic ce înseamnă twitter. Nu ştiu unii ce cred că e dar twitterul nu înseamnă să-ţi faci cont şi să-l sincronizezi cu blogul astfel încât cât când scrii ceva, să-ţi apară automat şi twit către articolul respectiv. Şi la conturi de genul am dat unfollow, excepţie persoanelor pe care le am în blogroll şi le cam cunosc. 

Twitterul e o platformă de microblogging... nu vă zice nimic lucrul ăsta? E ca şi cum îţi faci blog ca să pui linkuri când îţi actualizezi statusul pe facebook. Twitterul e tot un fel de facebook în sensul că interacţionezi cu persoanele pe care le urmăreşti/te urmăresc. Ai la fel reply, nu ai share, dar ai RT (retweet), încarci poze, etc - acelaşi lucru, doar că twitterul înseamnă, după părerea mea, un cadru puţin mai privat. Adică nu atât de public precum facebookul dar nici atât de privat precum mess-ul/skype-ul. Dacă chiar vrei să vorbeşti ceva în privat cu cineva îi trimiţi un DM (Direct Message), asta în caz că te urmăreşte. Ăsta e o bilă mare şi neagră twitterului - că nu poţi trimite un DM unui cont care nu te urmăreşte. 

 

Hai că vă mai explic şi altă dată că tre să plec!