Cum văd „revoluția românească” din Cehia

De când n-am mai dat pe aici, România a luat-o razna și ne-am mai și trezit cu un video dedicat secial românilor de către celebra organizație Anonymous. Nu prea am fost la curent cu ce s-a întâmplat pe la noi. Nu știu exact cauzele care stau la baza protestelor, Mi-au explicat câțiva pe tiwtter despre ce e vorba. Chiar n-am avut timp să urmăresc presa că am altele pe cap. Nu știu ce să zic despre proteste, dar mă cam așteptam la una ca asta, mai devreme sau mai târziu. Poate nu la proteste violente cu incendieri și cu vitrina sparte, sau mai ales cu suporterii echipelor de fotbal. Nu vreau să mă bag prea mult în subiect pentru că nu-l știu îndeajuns de bine încât să îl comentez, așa că mai bine tac decât să zic prostii. 


Prin Cehia/Brno nu se vorbește despre protestele din România, sau cel puțin nu sunt eu pe fază. Nu m-a întrebat nimeni până acum despre ce se întâmplă în România. Doar noi, cei plecați de acolo vorbim despre situația în care ne aflăm. 

Zic altceva în schimb. Zic că aceste proteste nu vor înceta până nu se schimbă ceva, și mă refer la  o schimbare majoră. Demisii la nivel înalt ceva.