Despre „Blogul de sport al anului 2011!”

Cei de la GSP au demarat primul concurs destinat exclusiv blogurilor de sport din România în ideea de a le scoate în față pe cele mai bune. Cum stă bine românului, nu putea trece pea mult timp fără să apară și contestatarii. Bătălia jignirilor s-a dat, și cu siguranță va continua pe pagina de blogsport a lui Gusti Roman.Încep cu începutul. Primul la rampă este Mario. Nu înțeleg pe ce bazează când afirmă că acest concurs este o rușine. Nu știu la ce altă metodă mai bună se puteau gândi organizatorii decât asta, mai ales că este și prima ediție. Habar n-am dacă furat voturi, probabil că are dreptate. Nu toți fotbaliștii sunt fair-play, o știți toți mult prea bine. Întotdeauna cineva încearcă să fure.
O să mă raportez la fotbal când dau exemple, pentru că la asta mă pricep cel mai bine.
Fii sigur Mario că acele articole despre care vorbești o să le vezi pe primele locuri... începând cu 30. Tocmai din cauza asta cred că organizatorii au procedat foarte bine când s-au gândit să împartă concursul pe mai multe etape. Ai dreptate când zici că sunt articole de 2 lei. Am citit, de fapt am început să citesc și eu câteva. Nu toți sunt profesioniști, nu toți au facultăți și n diplome, dar pasiunea pentru sport (îndeosebi fotbal) i-au împins să ajungă aici. E normal să-și dorească să acumuleze maximul posibil atât cât ține de ei. Maximul pentru ei a fost accederea în finală. Sunt bloguri foarte bune care au doar câteva voturi. A cui e vina? Vrei să câștigi un meci doar prin prezentare? Odată ce se aude fluierul arbitrului, începi și joci, nu faci anti-joc. Prefer să joc cu oameni care vor să înscrie, vor victorie, chiar dacă mai apelează la anumite trucuri decât cu unii care fac doar prezență pe teren. Nu încerc să țin partea GSP-ului dar nu e vine organizatorilor că unii fură și că nu știu ce e ălă fair-play.
Mario - tu vrei să câștigi la masa verde. Nu contează cât de slabe sunt articolele din finală atât timp cât acestea nu contau în prima etapă. Nu contest valoarea ta, dar ești ca un fotbalist care crede că e suficient să fi pe teren și să te cheme Adrian Mutu ca să câștigi un meci.
250 de voturi, nu mi se pare un număr imposibil. Dacă vrei cu adevărat ceva, se poate. Dovada o aveți aici!
Nu știam că regulamentul s-a schimbat și nici măcar nu știam că ne-am calificat cu tikitaka.ro în finală pentru că eram pe locul 28, 29. Am renunțat să adun voturi (cel puțin eu), după ce mi-am dat seama că e cam imposibil să mai ajungem pe locul 25, ultimul care duce în finală. Mai aveam nevoie de vreo 400 de voturi așa că am renunțat. Mă bazam pe ultimul week-end, dar nu am reușit mare lucru. Am luat lista de prieteni online de pe facebook și am început să adun voturi. Am tot adunat dar distanța față de următorul loc părea insurmontabilă și mă gândeam că nu are rost să-mi stresez prietenii. Nu știu care dintre tikitakanezi au mai avut putere să adune voturi, dar eu am renunțat duminică seara.
E.B. - desemnarea blogurilor câștigătoare nu se face în funcție de numărul de voturi obținute, ceea ce e foarte bine, pentru că în felul ăsta, clasamentul ar fi fost unul fals.
Sebi mi-e prieten. Nu sunt de acord cu el, dar îi respect opinia. Doar un lucru aș vrea să zic vis-a-vis de ce a zis el acolo. Oricine ar fi organizat acest concurs, ar fi fost la fel. Bineînțeles că organizatorii trebuie să se aleagă cu ceva. Mi se pare normal. Care e rostul unui concurs pentru un organizator dacă nu aduce niciun profit, nicio promovare, niciun beneficiu? Sunt sigur că bloggerii au mult mai mult de câștigat decât organizatorii.
De „păcălit” nu cred că se pune problema. Oamenii oricum scriu pe bloguri. Eu văd concursul ăsta ca un fel de recompensă a muncii lor și nu mă refer la cele 3 premii.
Nu mi se pare ok nici mie să lași comentariu sub numele unui anonim. E evident că cei care comentează sunt participanți. Nu cred că vine Badea Gheorghe să comenteze dacă nu are măcar un interes în concurs. (Excepție Sebi, care nu participă și care și-a dat numele). Cu alte cuvinte, e clar că cei care au comentat sub protecția anonimatului sunt participanți.
Pe Mario îl văd ca pe un jucător din echipa învinșilor care la sfârșitul partidei afirmă că: „Ei și-au dorit mai mult victoria!” - sau măcar asta ar fi trebuit să zică. Sper să nu te superi pe mine, dar chiar nu am nicio intenție să te ofensez. Ai și tu dreptatea ta. Nu sunt nici eu de acord cu schimbarea regulamentului în mijlocului competiției, dar ținând cont că e prima ediție, cred că putem trece peste. Nu particip pentru prima dată la o competiție și sincer îți zic că astfel de schimbări ale regulamentelor apar în 50% sau un procent mai mare când e vorba despre o primă ediție a unei competiții. O zic din experiență. Sunt absolut sigur că a doua ediție va fi cu mult îmbunătățită.
Nu înțeleg retragerea celor de la FClub.ro dar e alegerea lor și o respect. Nu înțeleg cu impact a avut schimbarea regulamentului asupra lor pentru că oricum s-au calificat în finală. Nu a fost nimeni obligat să participe. Mai multe nu vreau să scriu. 
Mă opresc aici. Am scris cam mult și risc să vă plictisesc mult prea tare.
P.S. Nu am scris articolul ăsta din postura de reprezentant al blogului Tikitaka.roHAI STEAUA!!!