Pe vremea mea nu se chiulea (atât de mult)!


Am văzut știrea asta pe știrileprotv.ro și mă gândeam de ce pana mea fac ăștia mici atâtea absențe încât se trezesc fără alocații? Scuza că n-am cu ce-i trimite la școală e vrăjeală. Dacă alții pot, înseamnă că și tu poți. 

Bă, mie unul îmi plăcea să merg la școală. Mergeam chiar și când eram bolnav. Abia mă țineam pe picioare, și tot mergeam, pe bune. Că mergeam mai mult pentru profa de engleză/franceză dintr-a 10-a, nu mai contează! :)) Caiete la toate materiile cred că n-am avut niciodată, exceptând clasa întâi. Poate nici atunci. N-aveam caiet de clasă și caiet de teme, aveam unul singur pentru ambele. Conta că-mi făceam tema și gata. La mate o mai făceam chiar înainte de oră, sau în pauza dinaintea orei. De obicei stăteam în ultima bancă de la usă și cum profu (ah, că nu-mi mai aduc aminte numele lui. Începe cu D... Darie ceva, of!!!! Nu mai știu) începea corectarea temei de la geam, până ajungea la mine, eu îmi terminam tema. Bine, ăsta nu e bun de luat ca exemplu :)). În orice caz, îmi făceam temele și cel mai important, nu lipseam de la ore. În liceu, la matematică scriam într-un caiet de română. Adriano poate să confirme. Până și lucrările la matematică le dădeam pe foi de română, că, pana mea, n-aveam caiet cu „pătrățele” și acasă aveam doar caiete de română, mai mult rămase de la frații mai mari. Și pentru asta, tot mi-a ieșit nota 10 într-a 11-a. La mate! De caiete universale nici nu mai vorbesc. Cred că din clasa mea, toți aveam măcar un caiet universal. Dacă nu cunoașteți termenul, deși mă-ndoiesc, caiet universal înseamnă un singur caiet pentru două sau mai multe materii. De exemplu, chimie, biologie, latină, fizică le aveam într-un singur caiet. Se termina repede, e adevărat, dar era mai bine să am totuși caiet și să scriu pe ceva, decât să n-am. Bloc de desen n-am avut niciodată! Clasa întâi face excepție! Aveam tot media 7 la desen, chiar dacă desenam bine, dar nu m-a deranjat prea tare. Nici nu mă așteptam la mai mult. Desenam pe foi cu linii (de mate sau română), nici măcar nu era albă complet foaia. Rupeam de la mijlocul caietului! :))) Pe parcurs mi s-au dezvoltat neuronii și mergeam și-mi cumpăram coli ministeriale de la librăria unde acum se află Paul Com (dacă mai există și ălă). Am uitat să menționez la început că am făcut generala la nr. 5 din Mediaș, din cartierul Gura Câmpului! Liceul l-am terminat la „Axente Sever” Mediaș. 

Am chiulit și eu nu zic că nu, dar nu exagerat. Nu chiuleam fără noimă, ci pentru fotbal. Chiuleam ca să joc fotbal, ăsta era singurul motiv pentru care plecam de la ore. Odată l-am prostit chiar și pe proful de matematică (Gyuri - super prof, cel mai tare prof de mate pe care l-am avut vreodată). Eram în clasa a 12-a (sau a 11-a?, nici nu mai știu - Adriano, help me bă) și ultimele două erau cu el... Fetele au plecat acasă, băieții au rămas să joace fotbal. Era s-o punem rău de tot. Ne-a prins directoarea, și Gyuri putea fi dat afară din școală. S-a terminat cu bine! Am mai prostit și alți profi să ieșim la fotbal - D-l Dumitru, fost locotenent, dacă nu greșesc - de istorie, super prof și el. 

Într-a 11-a țin minte că pe ambele semestre aveam doar 4 absențe. Cea mai tare performanță a mea. În restul anilor de liceu, aveam sub 10. La 10 absențe, aveai un punct scăzut la purtare (dacă bine îmi aduc aminte). Eu n-am avut niciodată nota scăzută la purtare, deci trageți voi concluzia! 

Cine îmi explică și mie de ce ciulesc elevii din ziua de azi? Pentru ce? La fotbal sigur nu se duc. Înțeleg 8, 9 absențe, dar peste 400? Dă-o-n-colo de treabă. Am mai auzit o scuză... că nu-i lasă părinții! Cum adică, nu-i lasă părinții? Păi dacă nu mergeam la școală, mă bătea mama tot cu făcălețu! :)))) Atât îmi trebuia să-i zic că nu vreau să merg la școală. Am și acum scutiri din liceu pe care nu le-am folosit niciodată, și sunt scutiri valabile, nu fake-uri. Mergeam la doctor să-mi dea medicamente pentru răceală sau mai știu eu, și în plus mă făceam și cu o scutire de vreo 3 zile, dar mi-o dădea degeaba pentru că eram prezent la ore. 

Din generală n-am poze, dar pun una din liceu, din clasa a 11-a. 
Era frumos la școală, de ce să chiulesc? Voi de ce #pushkamea chiuliți?