Cupa Bloggerilor vs. Cupa Bloggerilor la Fotbal SEAT din Iași


Eu cred că discuția asta nici nu trebuia să aibă loc! Eu unul chiar nu-i văd rostul. Vă zic și de ce: 

Din câte am înteles, evenimentul de la Iași s-a numit Cupa Bloggerilor la Fotbal SEAT și nu doar Cupa Bloggerilor - dacă aș fi fost unul dintre organizatori, aș fi numit-o Cupa Bloggerilor SEAT sau Cupa SEAT, simplu, și sunt sigur că nu s-ar fi ridicat această problemă. E adevărat că numele de Cupa Bloggerilor te duce indubitabil cu gândul la competiția organizată la nivel național de către SportMeet  și SportLocal, dar chiar și așa, tot răman la părerea că discuția asta nu-și are rostul. 

Numele de „Cupa Bloggerilor” nu e marcă înregistrată așa că oricine îl poate folosi. Nu e tocmai deontologic să alegi ca nume a unei competiții, un nume deja existent pentru altă competiție. Lucrul ăstă ține mai mult de etică. Totuși, nu-i putem acuza pe cei de la Iași de plagiat pentru că evenimentul respectiv s-a numit Cupa Bloggerilor la Fotbal SEAT care, zic eu, nu e același lucru cu Cupa Bloggerilor! Vocile de care zicea Chinezu cred că nu erau prea bine informate. Ele trebuie blamate pentru ridicarea unei probleme care nici nu trebuia pusă, oricare ar fi ele. 

Cred că cel mai bine este ca tradiționala Cupă a Bloggerilor să se numească CUPA NAȚIONALĂ A BLOGGERILOR - în felul ăsta exprimă clar și concis caracterul național pe care îl are și n-o să mai poată fi niciodată confundată cu vreo altă comeptiție locală! Pe urmă bag yo mâna în foc și în gheață și unde mai vreți voi, cu convingerea că astfel de probleme nu vor mai exista niciodată. 

Asta e pentru Chinezu: Ar fi păcat pentru frumusețea competiției să nu te implici și în viitoarele ediții. A prins rădăcini și încet dar sigur devine un eveniment tradițional în sfera asta 2.0, semn că cei de la Cluj au făcut o pagină a echipei. Imediat o să fac și eu! :)) O să aibe de câștigat toată lumea din „afacerea” asta! După părerea mea, cred că e are cel mai puternic ecou în blogosfera noastră cea de toate zilele!!! Doar ai văzut și tu că pe twitter, facebook și bloguri numai deste asta s-a vorbit! 

OK, mai zic ceva și gata! Ce nu mai înțeleg e asta (în general): de ce ar vrea cineva să se folosească de un nume, deja consacrat (să zic așa), când poate crea ceva original și propriu?

DA, din ce am scris nu rezultă nimic concret așa că vă scriu aici un rezumat:
- nu cred că cei din Iași au greșit cu ceva, poate puțin la nivel etic, deontologic, sau cum vreți să-i ziceți
- nu cred că cei din Iași trebuiau să-i informeze pe organizatorii Cupei Bloggerilor din simplul motiv că numele celor două competiții sunt diferite
- noțiunea de „Cupa Bloggerilor” trebuie să aparțină celor care au ales-o primii, clar! 

Ar trebui să ne bucurăm că există astfel de evenimente... 

P.S. Nu cred că este atat de important numele unui eveniment cât evenimentul în sine!