De unde ideea că schimbarea e întotdeauna pozitivă?

Mai sunt câteva zile până la alegerile locale și văd din ce în ce mai multe atacuri între adversarii politici. Nu mă refer doar la Mediaș, ci în general. Nu pot să spun că am urmărit foarte atent o anume campanie dintr-un anumită ocalitate, ci doar ce am observat pe facebook, twitter și ce am mai auzit din „vecini”!

Spiritele se agită din ce în ce mai mult și mai tare! Am tot văzut că mai toată lumea vreo o schimbare... Păi bine dar pe ce vă bazați că schimbarea respectivă nu e una negativă? Nu sunt eu mare politolog, de fapt nici nu mă consider, chiar dacă diplomele spun altceva. Nu mi-a plăcut niciodată politica și  n-o să-mi placă, dar mi-e ușor să observ câteva lucruri pentru care alții au nevoie de analize serioase. Nu mai pun la socoteală două locuri 3 la Olimpiadele Comunicării, câștigate exclusiv pe campanii politice - asta doar că să nu ziceți că vorbesc prostii, și nu ca să mă laud. 

Părerea mea e una singură, și anume că orice entitate politică ar veni la putere, n-o să se schimbe nimic. Orice ar fi, tot interesele persoanle o să primeze în locul celor profesionale. E în natura umană și nu poate schimba nimeni lucrul ăstă. Ceva trebuie să se facă pentru a exista o anumită justificare a bugetului. Diferența constă în faptul că întotdeauna se vor rezolva doar  anumite probleme și nu toate. Unii aleg să investească în școli, alții în drumuri, dar niciodată și în ambele domenii. Bine, relativ vorbind. Am luat un simplu exemplu. Nu cred că e nevoie de unul mai elevat. 

În fine, ideea pe care vreau s-o subliniez este următoarea: nu mia ridicați pe nimeni în slăvi pentru că tot la fel o să fie indiferent de nume și de partid. E adevărat că există totuși un fel de criteriu... adică alegerea răului cel mai puțin rău! Pentru asta e nevoie de puțină cercetare... dar prea puțini sunt alegătorii interesați de informare, și chiar și informarea respectivă trebuie să fie una corectă, și de aici ajungem la altă problemă. Sursele obiective sunt tot mai greu de găsit. 

N-am niciun simpatizant la Primăria Mediaș, și oricum nici nu pot vota pentru că sunt în Cehia dar sfatul meu e să votați răul cel mai mic! Care e răul cel mic... depinde de voi să-l aflați. 

P.S. Pentru viitorul primar: CÂND O SĂ VĂD ȘI EU STRĂZI DEMNE DE ANUL ÎN CARE NE AFLĂM?