România, te iubesc!


Nu ai cum să nu scrii despre politică în zilele astea! Politica românească e un circ care se tot prelungește de vreo 20 de ani. Să fim sinceri, ce democrație e aia când la conducerea statului se află mâna dreaptă a „celui mai iubit fiu al poporului”? Bineînțeles că mă refer la perioada imediat următoare după revoluția din 1989. Ești bătut în cap dacă crezi că un comunist devine democrat peste noapte! Și să nu îndreazneasă cineva să zică că Iliescu face excepție de la regula de mai sus. El este omul în jurul cărora s-au format majoritatea politicienilor pe care îi vedeți astăzi la TV. Ei n-au făcut altceva decât să pună în practică teoria care le-a fost predată!  Dacă vreți e principiul ălă: Ce se naște din pisică, nu poate fi câine!  (nu știu dacă există, dar în caz că nu există, l-am inventat eu acum!) 

Menționez pentru a nu știu cât-a oară că n-am nicio simpatie politică! Nici n-ai cum să ții partea cuiva într-un război politic când vezi că țara arde și pe ei îi interesează doar acapararea puterii! România era deja căzută în gol când a venit Băsescu și vă zic și de ce! Da! Acum ziceți că sunt băsist... Mă doare în 14 de Băsescu, de Crin Antonescu și de Ponta! După părerea mea, cea mai mare vină o poartă cei care dețineau puterea până în anul 2004. Să fiu mai exact, Iliescu (1990 - 1996; 2000 - 2004), Constantinescu (1996 - 2000). Dacă sunteți curioși, verificați câte privatizări (vânzări pe bani de nimic ale bunurilor statului) s-au făcut în perioada asta! Eu vă dau doar câteva exemple concrete (care-mi sunt la îndemână): 

- Uzina Tractorul Brașov - și-a încetat activitatea în 2007, după ce a avut 25.000 de engajați... Aici aveți un reportaj marca România, te iubesc
- Combinatul de șine de cale ferată de la Călărași - asta ca să vedeți de ce trenurile românești merg cu viteza luminii... 
- Sidermet Călan - combinat care avea 6.400 de angajați, acum e ruină!
- Oil Terminal Constanțamotivul pentru care trebuie să importăm petrol! 
- Uzina Republica - a avut 9500 de angajați, acum nu mai există! 

Despre cum a rămas România fără industrie, aveți aici episodul Ruinele României (România, te iubesc!)

Pe cine arătăm cu degetul pentru dispariția industriei românești? Și dacă arătăm cu degetul, tot degeaba! Degeaba pentru că nimeni nu face nimic! Își aruncă unul vina altuia și cam atât! Dacă cele 3 puteri ale statului ar fi pe drept separate, nu cred că România ar fi ajuns unde e acum! Bine, să nu dramatizăm! La alții e la fel de rău sau chiar mai rău! Oamenii n-au locuri de muncă nici în Italia, nici în Spania, Franța etc, dar măcar acolo politicienii nu-s atât de șmechieri ca ai noștri! 

Nu ai cum să dai vina pe cineva anume, când toți au contribuit în stil mafiot la prăbușirea României! S-au pierdut mii de locuri de muncă prin aceste privatizări!  Nu cred că mai e mult până să călcăm pe urmele Greciei! În loc ca politicienii noștri să caute soluții, ei au alte preocupări... Ce înseamnă de fapt referendumul ăsta? Bani aruncați degeaba! Știți cine plătește pentru toate aceste cheltuieli? Cetățenii, adică fraierii care plătesc ca alții să doarmă în Parlament! Vorbim aici doar de aproximativ 21 de milioane de euro... asta pentru că România are prea mulți bani și nu știe ce să facă cu ei! 

Credeți că am fi ajuns aici dacă România dispunea de suficiente locuri de muncă? Credeți că românii ar fi mers să fie ospătari în nu știu ce restaurant din Frankfurt? 

Cum să ajungi la o situație economică bună când cei mai buni oameni sunt exportați! Nu face nimeni nimic să-i păstreze în țară! Nu li se oferă nimic, niciun viitor! Sunt sute, mii de români care lucrează în cele mai importante companii din toată lumea! În loc să aducă bani pentru România, aduc bani pentru străini pentru că România nu le poate oferi nici măcar un loc de muncă! 

Și ce credeți că va face USL-ul? Uitați-vă ce oameni dubioși au în curte! Unu se împușcă în gât să scape de pușcărie, altul vrea să-l scape prin grațiere, altul își plagiază lucrarea de doctorat, altul este făcut prostănac pe față, chiar de părintele lui (bine, că el deja s-a reorientat)! La ce să te aștepți din partea unor astfel de oameni? 

Cum mai pot eu, cetățean de rând, să mai am încredere în cineva care și-a falsificat CV-ul? CUM? Nici nu vreau să mă gândesc cum a ajuns în postura în care a ajuns! 


De ce aș vota pentru demiterea președintelui, și ce m-ar face vă votez cu USL (Uniunea Sovietică Liberală) la următoarele alegeri prezidențiale? Aștept să mă convingă cineva!