Internet de la UPC în Cehia!


Aventura mea cu UPC Cehia a început anul trecut pe 15 septembrie și se va termina începând cu 1 noiembrie și asta chiar dacă o lună și 15 de zile nu am cum să mă mai folosesc de el! 

A început cam așa...

Am ajuns în Brno pe 11 iunie 2011. Am fost cazat de firma contractoare până pe 31 august. Din 1 septembrie m-am mutat cu chirie într-un apartament cu alți doi colegi. Primul gând a fost, of course și biensur, internetul. Înainte stăteau 3 fete în apartamentul în care stau eu acum, două românce (una dintre ele fix din Mediaș - poți să crezi așa ceva?). Contractul cu UPC era pe numele fetei din Mediaș. Am zis că-l continuăm pe numele meu dar cu o viteză mai mare. Pentru asta a fost nevoie să schimbăm mondemul. Foarte rapid s-a rezolvat treaba! Am luat abonamentul cel mai mare, adică 100Mb/s cu 1000 ck/lună. 1000 de coroane sunt cam 40 de euro. Oricum, împărțit la 3, e ok prețul! Deși contractul precedent a fost reziliat, scrisorile au continuat să vină și după 3, 4 luni pe numele fostei chiriașe. A trebuit să sune în fiecare lună să le explice ălora situația. Într-un final s-a rezolvat și scrisorile de la UPC n-au mai venit. 

Prin august anul ăsta am văzut într-un mall din oraș o ofertă de la ei (UPC)... 120 Mb/s cu 800 czk pe lună! Am întrebat, m-am interesat, mi-au zis că pot schimba abonemantul de 100Mb/s de 1000 de czk/lună cu ăsta și că oferta e valabilă timp de 6 luni. Am zis ok! Viteză mai mare (pe care oricum n-ai cum s-o prinzi), abonament mai ieftin! D'oh! Trebuie să fi nebun să nu vrei oferta asta! După o săptămână merg iar la ei... Se schimbase oferta! De la 800 czk/lună a scăzut la 600 czk/lună - deci even better! De data asta, am prins un agent UPC, sau ce pana mea era ălă, care știa engleză! I-am zis că vreau să trec la abonamentul de 120 Mbs/s cu 600 de czk pe lună. Începe si râde și îmi zice că doar firmele optează de obicei pentru abonamentul ălă. Am zis, ok, dar îl plătim în 3... Îmi mai dă un pont, și îmi zice că dacă trec abonamentul pe numele unui coleg de apartament, oferta e valabilă un an întreg și nu șase luni. Explicația lui a fost că UPC acordă unele beneficii pentru clienții noi. Adică eu, vechiul client beneficiam de oferta asta doar 6 luni, dar colegul de apartament, pentru că e client nou (adică se află la primul contract cu ei) o să beneficieze de ofertă un an și nu șase luni! Even better, ce să zic?! 


Ca să trecem la noua ofertă a trebuit să reziliez contractul de 100 Mb/s cu 1000 czk/lună care era pe numele meu! Să vedeți de ce artificiu tehnic a fost nevoie să fac lucrul ăstă! 

Întâi a trebuit să-i sun să le zic că vreau să reziliez contractul. Au zis că va trebui să le trimit o scrisoare prin care să solicit terminarea contractului și care să conțină nr. contractului, numele meu, adresa, etc. În plus de asta, trebuia să le înapoiez modemul (lucru care mi se pare normal). Înapoierea modemului se face prin poștă (kucru care nu mi se mai pare normal)!!! Ești nebun la cap? Le-am zis că nu pot să merg eu direct la sediul lor să-l duc? Că nu se poate, că trebuie să-l trimit în Praga, că bla bla! Mi-au trimis un SMS cu adresa la care trebuie să trimit modemul! Am trimis scrisoarea pe 10 septembrie! Au primit-o după 4 zile. Mi-au trimis SMS cu asta: 

Vazeny kliente, povrzujeme, ze Vas dopis na ukonceni smluvniho vztahu byl predan ke zpracovani. O reseni pozadavku Vas vyrozumime do 10 pracovnich dnu. Vase UPC

care, potrivit Google Translator: 

Dear customer, I confirm that your letter on the termination of the contractual relationship was sent for treatment. The solution requirements you will be notified within 10 working days. your UPC

SMS ăsta a fost primit pe 14 Sep, ora 10:26!

În aceeași zi, am trimis și modemul (cu asigurarea aferentă) prin Ceska Poșta, după ce, tot în aceeași zi a venit un tehnician care ne-a adus noul modem. Ceva de genul: Ia-l și spală-te pe cap cu el! :)) L-a desfăcut în fața mea să se asigure că nu lipsește nimic și a plecat. În fine, l-am configurat eu și după câteva minute deschideam twitterul

Achit plata pentru luna în curs, adică pe septembrie și am crezut că am terminat cu ei... Cel cu care vorbisem în mall mi-a zis că trebuie să plătesc și pe septembrie că na, m-am folosit de el! Am plătit pe septembrie că m-am folosit de el. Mi se pare normal. 

Ieri, adică pe 5 octombrie primesc un mail (în cehă evident) că trebuie să achit abonamentul pentru internet cu 3 zile înaintea zilei de 15 a lunii în curs - asta dacă nu vreau să plătesc penalizări sau mai știu eu ce și că în caz de întrebări să sun la un număr. Am dar nr. de telefon din mail colegului de apartament care se descurcă cu limba cehă să le zică că nu mai am contract cu ei de luna trecută... Explicația lor a fost că acel contract se termină abia de pe 1 noiembrie, fără alte discuții! 

Cu alte cuvinte, a trebuit să plătesc o lună (jumate) internet pe care nu l-am folosit! Tare nu?! 

Și noi suntem cum suntem, dar cehii ne cam întrec!