iPhone 5 - smartphone-ul vieții!

Deși a trecut ceva timp de la lansarea iPhone 5, încă nebunia n-a trecut! N-a trecut pentru că zeul gadgeturilor a început să apară prin magazine. Oare sunt singurul care e indiferent când vede un iPhone 5 într-o vitrină? Nu am fost niciodată entuziasmat când a venit vorba de cutii de-astea cu minuni, cu atât mai mult cu cât e vorba despre telefoane mobile! Am apropiați care sunt înnebuniți după iPhone 5... Unul dintre el (fostul coleg de apartament) l-a și pre-comandat! De ce e atât de tare iPhone 5? Adică vorbește singur? Face cartofi prăjiți? Ce are în plus față de celelalte smart phone-uri? De unde nebunia asta? Până la urmă, principala lui utilitate e acela de a fi telefon! Adică să poți purta o convirbire la distanță cu cineva! Eu am cam început să-l urăsc, nu pentru dotări ci datorită mediatizării! În momentul ăsta mi-l poți vinde și la jumătate de preț că tot nu-l cumpăr! Nu știu și nici nu cred că îmi voi cumpăra vreodată iPhone. Știu de "never say never" de-aia am zis câ nu știu și nu cred! Câte și ce telefoane am avut eu până acum? Vreo 4 și cel mai probabil am cam fost fan Nokia! :D 

Primul telefon a fost un Nokia 7210! L-am folosit vreo 4 ani! Dar știți cum? La maxim! Jucam fotbal cu el în buzunar. Câteodată alergam cu el în mână (jucam pe timp, două goluri sau 10 minute, deci e de înțeles). Nu-mi ajung degetele de la mâni să număr câte căzături zdravăne a luat. Și pentru asta tot funcționa normal. Înainte să-l schimb a cam început să facă figuri în sensul că reda vocea interlocutorului cam ciudat. Nu mi-era ușor să recunosc vocea de la celălalt capăt. Se auzea destul de prost în ultimul timp și de-asta l-am și schimbat. Alfel, cred că mai jucam mult și bine cu el în buzunar. Al meu era vișiniu, dar i-am schimbat carcasele de câteva ori... din cauza căzăturilor luate în timpul meciurilor de fotbal. 


A urmat un Nokia 3220. Nu mai țin minte perioada. Știu sigur că eram în primul an de facultate. Cred că îl aveam și anul doi... Chestia mișto la el erau jocurile de lumini de pe părțile laterale. Avea și cameră, dar calitatea pozelor era foarte slabă. Nu știu dacă am făcut mai mult de 10 poze în tot timpul cât l-am folosit. Cu toate că l-am îngrijit mai bine decât precedentul, bateria nu mă ținea prea mult. Vreo două zile maxim. 7210 ținea 4, 5 zile. Era gri! 


Următorul telefon a fost Nokia 6620! Singurul lucru la el care nu mi-a plăcut a fost sistemul de operare (Symbian). Cred că e cel mai prost OS pentru telefoane mobile. Nu mi-a plăcut deloc. Dacă bine îmi aduc aminte, era din 2004 sau 2005 (la OS mă refer). Eram însă foarte mulțumit de camera foto. Nu mai țin minte câti mp avea dar pozele ieșeau destul de bine. În rest, cam greoi și destul de robust. Bateria nu ținea prea mult.


Lucky number 4 a fost tot un Nokia, eram fan, ce să mai! Nokia 2330 clasic. Probabil cel mai bun telefon pe care l-am avut până atunci, cel mai probabil și pentru că era nou. Cu alte cuvinte, primul telefon nou pe care l-am avut. L-am luat de la vodafone cu 250 RON în 2009. 

Samsung Galaxy Ace - primul smartphone pe care mi l-am cumpărat și asta din pricina faptului că aveam nevoie de ceva cu cameră foto bună! Aveam nevoie de o cameră foto bună pentru că... detalii găsiți aici! Nu e cine știe ce, dar e ok. Singurul lucru negativ în cazul lui  e că bateria se consumă destul de repede dacă am wireless-ul activat. În rest, calitatea pozelor e destul de bună. Nu prea mai fac poze cu el pentru că memoria e cam încărcată cu muzică - asta pentru că mi-am uitat mp3-ul în autocarul de la Eurolines. Când nu-mi mai vine să plâng când mă gândesc la el, sau când îmi iau altul, o să scriu pe larg despre el. O să scriu pentru că e cel mai bun mp3 ever! Era tot Samsung! Acum, din păcate, nu se mai fac. Când i-am intrebat pe ăia de la Samsung de ce nu mai produc mp3-uri, mi-au zis că nu mai e nevoie pentru că e integrat în smarthone-uri!