Despre Scam City - Prague


Știu de emisiune și chiar am văzut câteva dintre ele pe vremea când eram încă în România. Cred că era difuzată de Travel & Living, acum văd că e pe Travel & Escape. Era normal să ajungă și în Praga cu trecerea episoadelor. 


Am văzut video-ul de mai sus pe grupul de fb al românilor din Praga. Mie mi se pare puțin forțată cam toată treaba asta. Să fim serioși: 
Unde nu găseți taxiuri cu supra-preț/preț preferențial pentru turiști/fraieri? 
Unde nu găsești prostituate? 
Unde nu găsești droguri? 
Unde nu ți se fură portmoneul?
Unde nu ți se dă țeapă? 

Peste tot e la fel, mai ales dacă și ți-o și cauți (cum fac băieții ăștia din emisiune). Trebuia să se întâmple și în Praga ceva că altfel făceau emisiunea degeaba. Unele dintre ele mi se par regizate. De exemplu fata aia de pe stradă care îi fură portmoneul ăluia (Chuckie) care e patronul unui bar (min 11). Deci i se întâmplă fix acum când filmează pentru emisiune. Cam mare coincidența. 

Cine merge la un Exchange Office și nu verifică înainte câți bani trebuie să primească? Și eu am fost nevoit să schimb de câteva ori dar niciodată nu mi s-a întâmplat ce i s-a întâmplat ăstuia. Încă n-am schimbat bani în Praga dar în Brno i-am calculat pe telefon și i-am aratat: -This much I will get right? 

Oameni dubioși care vor profit din orice sunt peste tot. Cât despre taxiuri, am fost o singură dată, tot în Brno. Mă întorceam din RO și aveam ceva bagaje. Era 3 dimineața. Am mers la un taxi, am întrebat (în engleză că cehă nu știu): How much till Pionyerska? Îmi zice 200 de coca, zic OK. În mod normal ar fi fost vreo 150 de czk dar din ce am înțeles, pe timpul nopții ar fi alt tarif. Anyway, nu ai nevoie de taxi indiferent că e vorba de Praga sau de Brno. Transportul în comun e foarte bine pus la punct și e non-stop. Chiar nu ai nevoie de taxi. 

-------------------------------------

În alte știri, poliția pragheză caută un bărbat deosebit de periculos. Acesta acționează în zona Kinsky garden - acolo unde a fost Sărbătoarea românilor acum câteva week-end-uri. Ar fi vorba de o persoană de vreo 30-35-40 de ani care le dă-n jugulară celor care nu-i dau bani. Adică și dacă le dau bani, tot le-o dă-n jugulară (probabil din pasiune). Pănă acum s-au înregistrat 3 astfel de incidente. Mai multe informații găsiți aici:  La rubrica Știri din sport, selecționata României pragheze, va participa pe 26 octombrie la turneul League 5 în vederea pregătirii pentru mondialul de anul viitor din Prazilia... Astăzi este programat un meci școală cu formația Tu Mamá!


METEO: Plouăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă!