Pentru nostalgicii generației cu cheia la gât


foto: glasul.ro
Nu înțeleg de ce vă tot plângeți că duceți lipsă de vremurile alea și că, copilăria voastră a fost mult mai frumoasă decât a generației de azi, cea fără cheie la gât. E normal ca fiecare să zică că, copilăria lui a fost cea mai frumoasă. La fel de bine ar putea veni cei din generația de dinainte de cea cu cheia la gât să zică că copilăria lor a fost cea mai frumoasă și generația dinaintea lor la fel și tot așa. La fel or să zică și ei peste 20, 30 de ani. 

Nu e vina copiilor de azi că sistemul s-a schimbat și că tehnologia  a avansat și le oferă alte moduri de a distra și de a se simți bine. Nu știu cât de triști sunt copii de azi în comparație cu cei de atunci. De ce să mănânce bonibon când pot mânca ceva mai bun? Acum pot alege și e normal să aleagă ce e mai bun. La fel ar fi făcut-o și ei dacă ar fi avut de ales. 

Dacă erai tu, copil cu cheie la gât în locul lor și aveai calculator, sunt sigur că ai fi preferat să stai în casă să te joci decât să ieși afară. Dacă cei din generația cu cheia la gât s-ar fi născut în perioada asta, s-ar fi comportat și și-ar petrece timpul liber exact la fel. Nu au ales ei ci ăsta e mersul vremii. 

E normal să fi nostalgic. Fiecare om e nostalgic la un moment dat. Până la urmă toți rămânem doar cu amintiri și e și mai normal să-ți amintești cu plăcere cele mai bune dintre ele - cel puțin una din copilărie, una de când erai adolescent, una din anii de liceu, una din anii de facultate, etc. Schimbările sunt dictate de prezentul în care trăiești, oricare ar fi ălă, 1984, 1994 sau 2014. Melodia e frumoasă în sensul că sună bine și e catchy, dar prea incriminează generația actuală. Iar ăia care i-au crescut sunt ăia din generația cu cheia la gât... 

P.S. Sunt născut în '86.