Prima melodie în cehă care îmi place după doi ani și jumătate în Cehia!

Sunt în Cehia din iunie 2011 dar abia acum în decembrie 2013 am găsit o melodie în cehă care-mi place! Am dat de ea într-o reprezentanță adidas - îmi căutam șireturi :P. Am înregistrat-o pe telefon și apoi a început nebunia. Shazamu cred că nu recunoaște nicio melodie cehească. Nu a găsit niciun match, deci l-am instalat degeaba pe telefon. Am luat toți cehii la rând pe care îi știu și le-am dat să asculte. Evident că nu știa niciunul despre ce melodie e vorba. Am zis că dacă ăștia nu știu, atunci nu știu cine mai știe. Mi-am cam pierdut speranța c-o s-o mai găsesc vreaodată. Asta e înregistrarea din magazinul de șireturi: 


Faceți abstracție de ce se vede în video că n-am filmat pentru imagini. Aveam nevoie doar de partea audio și mi-a fost mai la îndemână să filmez. Se aude destul de prost și e greu de înțeles ceva și în plus era și zgomot în jur. Bruiau niște surinamezi care își căutau tălpici. 

Anyway. Am găsit melodia când și unde mă așteptam mai puțin. Proprietara apartamentului în care stau are ceva probleme cu internetul și m-a rugat s-o ajut. Și mai schimbăm niște vorbe și ajungem la partea când mă întreabă dacă știu ceva cehă... I-am zis tot ce știu în cehă. E mai glumeață ea așa și îmi zice, păi în aștia doi ani jumătate de când ești în Cehia, ar trebui să fiu fluent... Și atunci am avut o revelație!!! 

Wait a sec, zic! Scot telefonu și îi pun melodia s-o asculte. N-a înțeles mai nimic din versurile care se aud pe înregistrare. I-am dat-o s-o asculte again and again până când a înțeles câteva versuri. Am luat laptopul și am pus-o să caute. A găsit asta: Tomáš Klus - Pánu bohu do oken -  bleah, of course că biensur că nu era melodia mea. A doua încercare a fost asta: Ewa Farna - Sama sobe - RT ce am scris la prima melodie. 

A 3-a încercare a fost cu noroc! Direct Olga Lounová feat Eddie Sender - Brány Svaté (Halellujah) a deschis în YouTube!!! Habar n-am despre ce cântă, dar sună bine! I-auziți aici:
P.S. DEKUJU ZUZI!!! :D