Cum vede un fan Messi câștigarea balonului de aur de către Cristiano Ronaldo


Oricât de mult mi-aș fi dorit să câștige Messi cel de-al cincilea balon de aur (consecutiv), anul care tocmai s-a încheiat a fost anul lui Cristiano Ronaldo. Este destul de greu de comparat doi fotbaliști, cu atât mai greu cu cât sunt încă în activitate. La sfârșitul carierelor celor doi se poate face o oarecare departajare ținându-se cont de performanțele realizate, care, până la urmă, după părerea mea se rezumă doar la niște cifre: goluri, campioante, cupe, titluri individuale, etc. 

Am scris despre cei doi în urmă cu aproximativ doi ani pe tikitaka.ro când am venit și cu câteva argumente valabile la vremea respectivă pentru alegerea făcută. Părerea mi-a rămas neschimbată. Per total, Messi este peste Cristiano Ronaldo și nu zic asta doar pentru că sunt fanul lui și al Barcelonei, dar ce a realizat argentineanul, nu cred că o să mai realizeze alt fotbalist într-un viitor prea apropiat. 

Messi nu a avut un an foarte bun comparativ cu anii trecuți iar Cristiano Ronaldo a jucat în stilul caracteristic, același practicat de câțiva ani încoace. 

Dacă vreți un răspuns la întrebarea: De ce a câștigat Cristiano Ronaldo balonul de aur? eu zic așa: Cristiano Ronaldo a câștigat balonul de aur doar pentru că Messi a avut un an mai puțin bun. Să nu uităm că Messi a fost indisponibil pentru o vreme din cauza accidentărilor... O întrebare entru eventualii contestatari:

De ce este Messi comparat cu Maradona când vine vorba despre cel mai bun fotbalist din toate timpurile și nu Cristiano Ronaldo?