De ce nu sunt de acord cu desființarea parcului din centrul Mediașului

foto: proiect-turism-2010.blogspot.ro
Nu știu cât de mult contează opinia mea însă mi se pare o inutilitate absolută propusă de edilii orașului aceea de a reamenaja spațiul din piața Regele Ferdinand I. Singurul lucru care mi-a venit în minte când am văzut minunea asta de propunere a fost acela că la mijloc trebuie să fie vreun interes personal sau mai multe. Altfel nu-mi explic de ce cineva ar vrea să cheltuiască o droaie de bani (din bugetul statului) pentru ceva inutil în loc să direcționează suma respectivă spre alte proiecte mult mai importante și mult mai urgente decât desființarea unui parc! 

Argumentul comparativ mi se pare nefondat și nu are nicio acoperire. Spun asta pentru că Mediașul nu se poate compara niciodată cu Sibiu, Brașov, Cluj-Napoca sau alte orașe de acest rang. Câte parcuri sunt în aceste orașe și câte sunt în Mediaș?

De ce ar vrea cineva să demoleze ceva perfect util și estetic și nu să construiască sau să repare ceva? De ce să arunci banii aiurea când poți face ceva util orașului cu ei? 

M-am întors de curând în Mediaș (pentru câteva zile) și primul lucru pe care l-am zis când am intrat în oraș a fost ăsta: tot varză sunt drumurile! Eh, acolo ar trebuie concentrată atenția nu pe desființarea parcului.