Ești din Mediaș dacă...


Să vă zică je cum e să fii din Mediaș!Nu știu dacă au mai fost sau nu, dar am scris fără să mă uit prea mult ce s-a scris până acum... aproximativ. 

Ești din Mediaș dacă... auzi cuvântul HULĂ și nu te gândești la prostii! 
 • Deci da, Hulă cu H și nu cu P e o stradă din Mediaș. De fapt sunt două: Hula Veche și Hula Nouă. Țin minte că se făcea un campionat de fotbal la Școala Sportivă și echipa noastră se numea FC Hula (eu n-am jucat că eram prea bun mic). 
Ești din Mediaș dacă... ai vrut să te faci scafandru la IGOM când erai mic! 
 • Nu știu dacă chiar exista jobul ăsta pe timpul lu nea Ceașcă dar era foarte popular la noi la Mediaș. Era visul oricărui copil să devină scafandru la IGOM. Mie-mi mai plăcea și soșfer pe troleu... 
Ești din Mediaș dacă... ai circulat un an întreg cu Maxi Taxi fără abonament! 
 • A fost odata în Mediaș un Maxi Taxi... Eram prin clasa a XII-a când am zis îmi bag picioarele, nu-mi mai fac nici eu abonament dupã ce unul dintre colegi se plimba bine mersi în fiecare zi cu Maxi Taxi deși nu avea abonament și nici bilete evident. Dimineața era lume multă în stația din Gura Câmpului - aia de pe 1 Decembrie - și se mai și înghesuia lumea. La câți eram, nu mai arătam abonamentul ci doar ziceam ABONAMENT șoferului. 
Ești din Mediaș dacă... ai dat cel puțin o dedicație în viața ta la Radio Mediaș sau Radio Ring! 
 • N-am mai ascultat de mult radiourile din Mediaș, dar pe vremea când o făceam, îi trimiteam lu Didi din Schimbul 3, toate prostiile care-mi treceau prin cap și omu le citea. Pam-pam!
Ești din Mediaș dacă... vezi cuvântul emailul și te gândești la farfurii, oale, tigăi, castroane, etc. 
 • În caz că nu știați, în Mediaș a apărut pentru prima dată cuvântul email, mai întâi a fost roșu, apoi a rămas doar Emailul. 
Ești din Mediaș daca... te gândești la o zonă din Gura Câmpului când auzi de Arizona
 • Când eram mai mic și auzeam colegii din generală că vorbesc despre Arizona mă gândeam la America. Mai târziu am aflat că era zona unde e generală 7... Eu am fost la 5!

Ești din Mediaș dacă... auzi de 8 Mai și te gândești la fabrica de papuci. 
 • Acum se numește Medipact dar lumea tot ca fabrica 8 Mai o știe. Avea și echipă de fotbal... M-am dus să mă înscriu fix când s-a desființat. 

Ești din Mediaș dacă... dacă știi ce înseamnă Petroliadă! 
 • Nu știu dacă se mai ține pentru că am plecat de ceva ani din Mediaș, dar pe vremea mea în fiecare an, toate clasele de  8-a din oraș participau la anumite discipline sportive la SNG. 

Ești din Mediaș dacă... te duci pe deal ca să vezi meciurile de fotbal ale echipei din oraș! 
 • Amplasamentul stadionului municipal este ideal pentru vizionarea meciurilor stând (ca la plajă) pe dealul din aproierea stadinului. Locurile se ocupă mai ceva ca pe stadion. 

Ești din Mediaș dacă... ai neamuri la sticlă!
 • Mai aveam și încă avem o vorbă când cineva stă în fața ta și tu încerci să te uiți la TV - ai neamuri la sticlă? Aveam, acum nu mai am... Geromed! 
Ești din Mediaș dacă... ai stat cu umbrela deschisă în troleu!
 • Erau odată ca niciodată troleibuzele alea vechi, comuniste gen, care, dacă ploua un pic mai zdravăn, trebuia să stai cu umbrela în ele (de obicei la mijlocul troleului). 
Ești din Mediaș dacă... ai fost întrebat cel puțin odată dacă cobori la șuruburi!
 • Coboară la șuruburi? E imposibil să nu fi auzit expresia asta dacă ai circulat cu mijloacele de transport din Mediaș. La șuruburi e de fapt fabrica de șuruburi, Felam. Nici nu știu dacă mai există. 
Ești din Mediaș dacă... ai jucat fotbal la Baciu!
 • Acum și-a schimbat denumirea, dar lumea tot la Baciu îi zice. E terenul sintetic construit de fostul jucător de fotbal, Marius Baciu. E cam cel mai popular teren unde se joacă fotbal în Mediaș. Mai e și Oraca - Unde jucăm, la Oraca? Ne rupe tălpile terenu ălă... era mai bine la Baciu! 
Ești din Mediaș dacă... ieși în oraș după ora 22:00 și nu vezi picior de om!

Toată lumea pe care o știu se plânge că Mediașul e un oraș mort și că e pustiu orașul după ora 10 seara. Cam cam, așa e! Cel puțin așa a fost și ultima dată când am fost acasă, acum două săptămâni. 

Ești din Mediaș dacă... te duci în târg joia și nu-ți cumperi nimic! 
 • N-am fost de prea multe ori în târgul care se ține în fiecare joi (sau se ținea, mă rog), dar de câte ori am fost, nu am cumpărat niciodată nimic. Mă duceam așa, ca să mă aflu în treabă. 
Ești din Mediaș dacă... te uiți la Nova TV numai când știi că te dă și pe tine! 

 • Când am fost acasă (acum două săptămâni după cum ziceam mai sus), chiar am vrut să mă uit la Știrile Nova TV dar în fiecare zi uitam. Știu de ce! Pentru că nu apăream și eu pe acolo. Dacă știam că apar, sigur nu uitam să dau pe Nova TV. 

Ești din Mediaș dacă... știi cine e Daninho!
Acum pe bune, ești din Mediaș dacă te-ai născut în Mediaș!