De ce e Viber mai bun decât WhatsApp?

După Audi vs. BMW, Adidas vs. Puma, Coca-Cola vs. Pepsi, Yahoo vs. Google, Microsoft vs. Apple, Nokia vs. Samsung, Steaua vs. Dinamo, etc. acum a venit războiul aplicațiilor de mesagerie mobilă: WhatsApp vs. Viber! Eu unul prefer Viber din mai multe motive. 

foto: conversations.nokia.com

De ce e Viber mai bun decât WhatsApp?

- opțiune de apeluri audio free - WhatsApp nu dispune deocamdată de opțiunea asta (după achiziționarea aplicației de câtre Mark Zuckerberg, se pare că în viitorul apropiat va fi intrpdusă și opțiunea asta.
- opțiune de apeluri audio contra cost - Viber Out oferă posibilitatea utilizatorilor să sune alte numere fără ca smartphone-ul să fie conectat la internet, dar contra cost (ceea ce mi se pare normal).
- Viber este free, WhatsApp nu - este free dar doar pentru o perioadă de un an după care trebuie să plătești după cum urmează: 1 an = 0.99 USD, 3 ani = 2.67 USD, 5 ani = 3.71 USD
- Viber se poate instala și pe computer, WhatsApp nu - eu folosesc varianta Desktop chiar foarte mult. Îmi cam ține loc de mess (Yahoo Messenger - pe care nu l-am mai deschis din 1947...).
  • Viber: Desktop, Windows 8, iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry, Bada, Nokia
  • WhatsApp: iPhone, BlackBerry, Windows Phone, Android și Nokia
- Viber are opțiune de location sharing, WhatsApp nu - nu știu cât de importantă e, dar e bine să vezi unde se află celălalt când îți scrie pe Viber, mai ales când trebuie să vă întâlniți undeva și celălalt lipsește. 
- Emoticoane mai expresive în Viber decât în WhatsApp - în Viber pe mobil trebuie cumpărate, dar în varianta Desktop le ai pe toate for free.