Mass-media românească e doar un instrument politic

Foto: timesnewroman.ro
Argumentul acesta a fost consolidat astăzi mai mult decând oricând după ce un jurnalist de la DIGI24 și-a pierdut locul de muncă pentru că și-a scris părerea despre Domnul Prim-Ministru victor ponta pe pagina sa de facebook. Dacă vă întrebați de ce am scris așa, aveți aici explicația: Am scris funcția cu litere mari și numele persoanei cu litere mici pentru că vreau să se distingă între respectul care îl am pentru funcția respectivă și respectul pe care îl am față de persoana care o deține. 

Cu alte cuvinte, jurnalistul respectiv și-a exercitat un drept (dreptul la libera exprimare, garantat de Constituția României - o Românie care se presupune a fi un „stat democratic”) pentru care au murit oameni în 1989 și care, se prea pare că și-au dat viața degeaba. 


Mi se pare destul de normală postarea/reacția în cauză după imaginile video prezentate de președinția României după întâlnirea dintre Băsescu, Ponta și Ioana Petrescu (ministrul de finanțe). Despre evenimentul politic în sine, nu mă mai poate surprinde absolut nimic... că doar e România!