Povestea pacientului 0 (zero) infectat cu coronavirus


De mic copil, eu când m-am născut, eu am avut tot ce mi-am dorit. Am avut bani, am avut și dolari dar și o mie de dușmani. Bună seara!

Protagonistul poveștii noastre s-a născut sărac, n-a avut avut nimic, n-a avut bani și nici dolari spre deosebire de unii româniPersonajul nostru principal s-a născut sărac pentru că în China toată lumea se naște săracă. 

Poză șmanglită de pe cross-currents.berkeley.edu

我会他妈的你们所有人 (sau Wǒ huì tā mā de nǐmen suǒyǒu rén dar căruia o să-i spunem Dorel că ne fie mai ușor de continuat povestea) cum îl cheamă pe săracul din povestea noastră, avea să schimbe lumea și el știa asta încă din clasa I. Într-o zi, profesorul 醉汉 (Zuì hàn) a avut o profeție pe care i-a dezvăluit-o tocmai lui Dorel pentru că despre Dorel era vorba în profeția lui. 

- Dorele, într-o zi tu o să schimbi lumea!
- Dar cum domnule Zuì hàn? Eu m-am născut într-o familie săracă, sunt un copil fără viitor care trăiește doar cu orez. 
- Ascultă-mă bine Dorele: Tu vei schimba lumea! 

Din acel moment, Dorel a tăcut și a acceptat cuvintele spuse de profesorul său, cuvinte după care s-a și ghidat în viață. Anii au trecut și Dorel a rămas cu vorbele profesorului său în minte. Dorel credea că o să devină vreun bogătan și va avea o putere atât de mare încât va schimba lumea... Fiind convins că se va îmbogății că altfel cum să schimbe lumea dacă nu era bogat, Dorel nu a contenit să se gândească că va trăi tot cu orez până la sfârșitul vieții. A renunțat la școală și a așteptat ziua care avea să-i schimbe viața. Au mai trecut și alți ani și profeția profesorului Zuì hàn nu se împlinea. Dorel era tot sărac și se hrănea tot cu orez. Avea acum 68 de ani. Și-a dat seama că vorbele profesorului Zuì hàn erau doar vorbe în vânt și că viața lui s-a consumat într-o sărăcie lucie și că, la vârsta lui nu mai putea deveni bogătan și că nu mai putea să schimbe lumea. 

Luându-și gândul că se va mai îmbogății și că va schimba lumea (adică el chiar avea intenții bune), Dorel a decis să trăiască ca un bogătan măcar pentru o zi și să uite de orez. Dorel a început să economisească și a pus bani la ciorap (de fapt într-un buzunar rupt, că era atât de sărac, că nu avea ciorapi) câțiva ani buni. Când și-a dat seama că a strâns ceva yeni (lei chinezești), s-a dus să-și facă de cap tocmai în capitală! În capitala provinciei Hubei, Wuhan din China! Pentru că era o zi specială, Dorel a decis să meargă în cea mai tare piață din Wuhan: WUHAN HUANHAN HAXIANPAN FIFACHANGSPIPANG FOREVĂRGRINANG  

Căutați pe Google "wuhan food market coronavirus" că nu mai știu unde am găsit poza

Dorel s-a tot plimbat pe acolo și la un moment dat i s-a făcut foame. Pentru că era ziua pentru care a așteptat 73 de ani, Dorel s-a gândit să mănânce ceva mai special astfel că s-a gândit el așa să-și cumpere ceva scump și și-a comandat o supă de liliac. Restul e istorie... 
P.S. Acest articol este un pamflet și trebuie tratat cu respect!